Sekadar ingin berkongsi...

Dalam kehidupan ini kita sering alpa, kekadang terpana dengan perkara yg mengganggu rutin harian....
Blog ini sekadar perkongsian ... mengeratkan silaturrahim .... dan catatan harian seorang ibu yang sentiasa menginginkan yg terbaik buat permata hatinya.... blog santai...... lepak... dan sekadar ingin bertukar idea... yuuuuuuuuuuuuuhu.. here we go!!

La Dolce Ameera

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My lill future baby...

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers

Monday, May 9, 2011

Hari pertama bekerja setelah 2 minggu mc...........

Yezza.... hujung minggu nan indah...  Hubby bawa aku gi Ekspo mami baby di MVEC.  Bukan calang calang dia mengajak aku gi Mid Valley... antara tempat yg yang sesak n sukar mendapat parking... yuhuu mungkin  Mr Hb kesian tengok aku dok melepak kat umah n berulang alik gi follow up... and lagi satu Mr Hb mesti suka tengok Ameera dok menyengih tengok gelagat di ekspo tuh!!!! Sampai MVEC dah Zuhur... maklumlah pepagi tu dok sibuk kemas rumah  & settlekan benda2  remeh.. baju.. pinggan... barangan sekolah Ameera etc.... sebelum keluar....
Setelah puas membelek hampir semua booth .. kami bertandang ke G floor Mid Valley.. melihat sekitar tempat makan yg bakal kami kunjungi... KFC, MCD semua penuh.. akhirnya kami bertandang ke Restoran Rasa MAs.... BOlehlah.... asal mengubat lapar di perut.... Selesai Solat Zuhur Di JJ,,,, singgah sat di  MVEC tadi untuk membeli keperluan lain.... Apa yg aku rembat adalah.... teats NUK Ameera, Scotts Emulsion,  Pureen, Autumz- baby nursing breast feed cover- yang bestnya banyak Goodies yg menarik dan berbaloi....TQ HB luv u so much!

On the way balik ke rumah.. AMeera tidur kepenatan.... sat  singgah sat ke Klinik Najihah di BCH. yang buka jam 6 ptg...... untuk follow up yang ke 6 bulan... yezza Alhamdulillah urine Glucose -ve, BP okies, yang paling happy baby pun ok....and kn inject 1 dose ATT. Sat tu suruh hubby singgah kedai pisang goreng... beli bekalan... hahahah malam ni malas nak masak.... Yg bestnya MR Hb rajin benor buat sambal kicap.. itulah santapan malam kami nan permai.....

Sempat gak call ibu mertuaku... menyanyikan lagu Selamat hari nenek..... hahahah lagu si cilik Ameera!

Yezza ... malas nak mengahadapi hari Ahad... Coz  a day after Isnin... hari  ni dah start kerja.... ...

Hari Ahad... ternyata Ameeran D gang bangun lambat... samapiler matahari menegak .. itupun setelah aku selesai mengemas bilik jahitan yg mula bersarang tuh... menanak 2 pot nasi, masak lemak nangka muda, ayam masak kicap n sambal belacan versi aku sendiri.... haha...

Nak tahu version sambal belacan aku... meh kita share yerk!!!

Mula2  goreng belacan & bawang putih.... Tumbuk chili cabai -ikut suka ammountnya-> Bila chili dah lumat masukkan bawang putih dan tumbuk lumat- tambah gula sikit- untuk elak pedah yg melampau....Lepas tuh bila dah ok semuanya perahkan lumau kasturi.. tang ni aku suka letak banyak sikit sampai naik berair sambal tuh------- nak nampak cantik lagi masukkan bawang potong dadu n tomato potong dadu n petai potong dadu.... hahahah gaulkan n makan dengan nasi!  sambal ni boleh mengundang sinusitis... hahahahahah  cubalah yerk.. gambar memang x telatin nak ambil sebab dah licin.. hahahaha

Dah kenyang sangat makan- sampai nak terlelap mata..

Petang tu gi pasar mlm BCH.... yuhuuu beli tau fufa, yong taufu, jagung manis, keropok lekor, char kuew teow!!!! sayur , tulang lembu, n separuh ayam... huhuhu....... Thats is our dinner!!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

  1. jom wat ni...suka2

    http://2011journeyme.blogspot.com/2011/05/gimme-five.html

    ReplyDelete
  2. wokey .. akak baru nak buka nih

    ReplyDelete