Sekadar ingin berkongsi...

Dalam kehidupan ini kita sering alpa, kekadang terpana dengan perkara yg mengganggu rutin harian....
Blog ini sekadar perkongsian ... mengeratkan silaturrahim .... dan catatan harian seorang ibu yang sentiasa menginginkan yg terbaik buat permata hatinya.... blog santai...... lepak... dan sekadar ingin bertukar idea... yuuuuuuuuuuuuuhu.. here we go!!

La Dolce Ameera

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My lill future baby...

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers

Sunday, July 31, 2011

Ahlan Ya Ramadhan...

salam..

Dah lama x menulis dalam blog novela ini.. bukan apa.. dalam kesaratan waktu, n mengandung ni.. lwetih benor nak buka blog ni...

Banyak benda nak kongsi ssebenarnya.. tapi yang dah terlepas dalam 2 bulan nih..... bertubi2 menerjah ke otak nih.... impuls terlalu laju sampai x sempat nak menaip dan cerita kan satu persatu....

InsyaAllah dalam  kesempatan yg diberikan nanti.. aku akn cuba sedayanya memuntahkan kisah2 itu...

HAhahahah... hari genap sikakak berumur 2 tahun n 4 bulan.. makin lincah mulut dan perilakunya.... nak gak mengikut dan melayannya  tetapi nak geram pun ada.... hahahahah!!!! marah mulut jerlah....

Hmmm si Ameera ni kuat mengomel da... ada jer idea dia buat .... sat baca alif.. ba.. ta... sat lagi abc... sat lagi nyanyi nursery rhymes yg dah diubah liriknya.... hahahahahha.... suka gak aku mendengarnya... smpi kekadang  rasa nak cium jer jer doa ni ... bila x reti diam....

Sabtu lepas (30/7/2011) hubby kerja .. sampai lewat malam... sikakak ni seharian mengomel ... apa aku nak buat... pepagi lagi aku dah x larat.. sebab a day b4 tu aku gi sogo ngan office mate... ingatkan nak beli barang sempena sales sampai 31/7/2011 nih.. tapi hampeh.. jalan depan jalan tun razak ni jam banget... sampai... sampai ke sogo dah lambat/... barang banyak berkenan... nak bayar plak kena beratur panjang... memang x membazirlah lunch tuh..... hahahhahahahahha........ +++++ geram teramat....

Wow.. sambung kisah sikakak nih.... pepagi tuh ayah dia dah gorengkan french fries n popcorn ayam.... hmmm dia ni kl duduk umah ngan aku asyik ketandas jer.... membuang air besar.... hari tuh 3 x g tandas... mesti dia lapa kan? hahahha... lunch tuh x ada apa yg nak dimasak... cuma ada mee besar n ayam jer.... aku amik inisiatif ini membuat  mee sup ayam bertatahkan sayuran  sawi , daun bawang n sup....  hahahah.... 2x aku serve food tu.. lunch n petang.... biar dia hirup sup n mee tu seadanya.............

petang tu sempat menank 2 pot beras .... x ada apa yg nak dimasak.... nak gi NSK or tesco... malas kl tanpa ketiadaan hubby.... nak bawak si kakak ni pun dah jenuh... lagi nak pilih barang....  ahhahah last2 masak nasi goreng kg jer.... letak 3 biji cili padi pun agak pedas sikit.... apa lagi walau pun duk minum air tapi laju Ameera ni makan pedas.. keturunan kot....

Seharian dia bermain... malam itu belum sempat ayah pulang dia dah lelap dulu.... hmm sian dia.... penat anak ibu yerk?